Avocații din România prinși într-o justiție imprevizibilă?

avocat Udrea versus Chereces
Justiția imprevizibila; avocati pentru Udrea și Cherecheș

Nu trebuie să fii avocat ca să-nțelegi ce se întâmplă în România. N-ai nevoie de studii juridice făcute la sânge, ci de un bun simț elementar. Unul sănătos. Și să știi să citești doar presa ca să-nțelegi că în România, să fii judecător, avocat sau un simplu funcționar din sistemul de justiție nu sunt decât niște rotițe dintr-un imens mecanism legal. Un mecanism care însă scârțâie din toate încheieturile. Bun, să le ascultăm puțin și noi…

O să vedeți că ajungem și la mizeria momentului, la scandalul Cătălin Cherecheș. Dar, pentru a-l „simți” mai bine, înainte să vorbim despre cea care a fost „blonda României”!

Cei mai scumpi avocați ai Elenei Udrea n-au făcut doi bani

Deci, vă aduceți aminte că Elena Udrea, când a plecat din România înainte ca instanța să o condamne definitiv la închisoare, nu era sub control judiciar. Deci asupra ei nu erau impuse niciun fel de restricții, putea să meargă la plajă dacă dorea. Asta se întâmpla la începutul lui aprilie 2022. Și chiar a plecat, înainte de a se da o soluție definitivă în Dosarul Gala Bute.

Însă, încă un apel la memoria dvs, rețineți că deși nu avea interdicție de a pleca din România, tocmai ce fusese condamnată la închisoare și autoritățile statului și-au arătat valoarea. S-au scremut, s-au scotocit, s-au zbătut și au prins-o pe biata Nuți la granița dintre Bulgaria și Grecia. Cum de a reușit statul român să facă asta? Într-un timp record, nici nu s-a uscat cerneala de pe mandatul de arestare că au și recoltat-o! Cum? Întrebați-i pe avocați și pe procurori, pe toți cei care au fost implicați.

Elenei Undrea nu i-a folosit nici armata de avocați pe care i-a angajat ca s-o scape de extrădare. Chiar dacă stafful ei a fost condus de celebrul avocat și profesor de drept, fost ministru al justiției, nimeni altul decât Tudorel Toader. Tot au adus-o „acasă”….

» Vezi ce avocați celebri s-au zbătut (fără succes) pentru Elena Udrea

Cum de a fost atât de eficient sistemul de justiție în cazul Elenei Undrea

N-am vrea să intrăm în teoria conspirației cu judecători vampiri, cu instanțe sub clar de lună sau cu avocați peticiți ca-n fimele cu Frankenstein. Dar ceva este. Să te miști tu cu viteza fulgerului și să duci brațul lung al legii românești taman la granița dintre Bulgaria și Grecia? Și numai pentru a o găbji pe Nuți?

S-ar putea ca fostul ministru al turismului (sau ministră cum văd că se folosește) să aibă dreptate când a spus că banii n-au ajuns la ea. Ci la partid și-n buzunarele altora! (Aici s-ar putea să fie cheia misterului vitezei sistemului!) Elena Udrea se plângea și că ea n-a avut șansa să i se rejudece dosarul. Vezi Elena Udrea hotărâtă să spună judecătorilor.

În fine, se pare că pentru Nuți soarta e grea, cum bine spunea avocata Elenei Udrea!

Când aspectul legal este decor, controlul juridic este așa… o fiță!

Să o lăsăm pe Nuți și avocații ei deoparte, este deja istorie și să ne referim la scandalul momentului. Adică la subiectul penal de actualitate: Cătălin Cherecheș, primar aflat sub control judiciar. Cu interdicția de a ieși din țară, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare și de negăsit!

Pentru simplificarea textului de față și pentru a scoate în evidență contradicțiile de la noi, vă propun să discutăm pe titluri de presă. (Știu, sunteți convinși că ziariștii nu au stofă de avocat decât pentru diavol, ca atare ei n-au cine știe ce cultură juridică. Însă, de această dată vă înșelați: jurnalistul de față este absolvent de drept! Și nu la parter de bloc…)

Deci, să vedem… imaginea de mai jos spune că Nuți și fata lui Băse scapă datorită prescrierii faptelor…

avocat Timisoara despre prescrierea faptelor la Ioana Băseu și Elena Udrea
prescrierea faptelor la Ioana Băsescu și Elena Udrea (dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu)

Captura următoare spune că și primarul Cherecheș se aștepta la prescrierea faptelor. Dar instanța l-a judecat rapid… ca să nu scape!

Instanța îl judecă pe Cherecheș cu celeritate pentru a impiedica precrierea faptelor
Instanța îl judecă pe Cherecheș cu celeritate pentru a impiedica precrierea faptelor

Apoi, imaginea următoare este o captură din declarația celui care îi este avocat primarului Cherecheș. El se referă la o cerere de strămutare datorită incompatibilității judecătoarei. (Cred că are șanse de reușită.) Cerere care a fost înregistrată îniante de decizia finală. Și care ar putea practic să arunce în aer procesul! Adică să se reia judecata, posibil să fie altă decizie, posibilă prescripția… Nu vi se pare absurdă țara asta?

Opinie de avocat despre strămutarea procesului care s-ar putea să determine rejudecarea...
Opinie de avocat despre strămutarea procesului care s-ar putea să determine rejudecarea…

» Reacția avocatului lui Cherecheș: Nu e legal, magistratul este incompatibil!

În România justiția pare a fi doar pentru cei fără bani

Bun. Hai să lăsăm poveștile acestea. Pentru că după câte se pare, justiția nu este la fel chiar tot timpul. Este doar o impresie, nu trebuie să mă credeți musai. Captura de ecran de mai jos se referă la faptul că, uite, în România este o modă să-ți iei tălpășița înainte de fi băgat la bulău…

primari condamnați care fug de justiție
primari condamnați care fug de justiție

Și de la ce am plecat? De la ideea că justiția nu se face la fel, peste tot, oriunde și oricând. Ceea ce era de demonstrat… Avocații și judecătorii sunt prinși la mijloc. (Oare?)

» Ioana Băsescu și Elena Udrea scapă definitiv de doarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Bsescu (merită citit, să vedeți cine sunt participanții la judecată, poate ajungeți și la concluzia că justiția este o afacere între prieteni…)

cauta un avocat in Timisoara