Acasă      0727.859.777      e-mail

Scrie fara avocat cereri ptr instante. Legislatie download

Avocatim va pune la dispozitie cateva modele de acte pe care ati putea sa le completati fara sa apelati la un avocat. Insa, pentru cazuri mai complexe, este de la sine inteles ca veti avea nevoie de asistenta juridica a unui avocat. De preferinta sa fie cat mai specializat in domeniul spetei dvs.

Promovarea unui avocat; reguli de publicitate...

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a publicat o hotarare privind noile reguli de publicitate pentru avocati. Daca veti studia aceasta decizie veti observa ca un avocat se poate folosi de orice mijloc de promovare online.

Se poate spune că prin hotararea UNBR din 2021, practic, publicitatea online pentru avocatii din Romania este similara cu cea a avocatilor din Occident. Decizia UNBR include si reguli de bune practici, dar acestea sunt cunoscute de avocati, de fapt fac parte din codul lor deontologic.

Descarcă această hotarare cu click pe butonul de mai jos:
buton de download

Cererea de chemare in judecata

Daca nu stiti sa redactati o chemare in judecata va oferim un model. Este astfel realizat incat sa puteti sa scrieti si dvs cererea daca nu doriti sa apelati la un avocat. Pentru a obtine sablonul faceti click pe butonul de mai jos.

buton de download

Model cerere de ordonanta presedintiala

Atunci cand sunteti in pericol sa va pierdeti un drept, un bun sau riscati daune ireparabile, se poate folosi o cerere de ordonanta presedintiala. Nu aveti neaparat nevoie de un avocat pentru a o redacta si depune. Insa trebuie sa stiti ce faceti.afla informatii.

buton de download

Model pentru intampinarea la chemarea in judecata

Daca nu depuneti intampinarea pierdeti dreptul de a propune probe. Altfel spus, vă judecati pe ce doreste reclamantul. Mai multe despre intampinare aici.

buton de download

Cererea de apel - cum se face

In cazul in care nu sunteti multumiti de decizia instantei puteti depune o cerere de apel. Detalii teoretice despre apel in acest articol.

Descarcă un model de apel la butonul de mai jos

buton de download

Plangerea penala - cum se scrie

O plangere penala nu este foarte complicat de facut. (Ba, poate prea usor!) Ideea este ca puteti s-o faceti si dvs daca nu vreti sa apelati la un avocat. Detalii si descrierea plangerii penale gasiti pe site la acest articol. .

Descarcă un model de plangere penala la butonul de mai jos

buton de download

Contestatie amenda circulatie - anulare proces verbal

Un model folosit de cei mai multi avocati specializati in contraventii rutiere. Puteti obtine anularea procesului verbal si redobandirea acestuia cel putin pana la solutionarea plangerii dvs.

Descarcă un model de contestatie la amendă, de anulare a procesului verbal

buton de download

Cerere divort cu acordul partilor

Site-ul „Avocat in Timisoara - informatii juridice” va pune la dispozitie un model de cerere de divort cu acordul părtilor. Acest model este fără partaj si contine rezolvarea efectelor divortului prin intermediul unui acord de mediere. Desigur că puteti si fără mediator si fără avocat. În acest caz va trebui să redactati propriul dvs plan parental. (Asa este numit generic modul de rezolvare a efectelor divortului.) În acest din urma caz va recomandam să consultati site-ul pentru a afla cum se redactează un plan parental.

buton de download

Plan parental pentru divort de comun acord

Oricum veti face divortul, in instanta cu avocat sau fara, ori la notar, in caz ca aveti copii minori va trebui sa aveti un plan parental. Acesta este un ansamblu de masuri cu care sa convingeti instanta de tutela ca va ganditi la interesul superior al copilului. Va oferim un document din care va puteti inspira. Acesta contine principiile de baza precum si un plan parental de exercitiu. Puteti sa introduceti elemente suplientare sau sa renuntati la ce este deja. De la caz la caz. Daca nu va descurcati contactati un avocat sau un mediator.
Sau mai lecturati pe site-ul avocatim.ro unde aveti un articol cu aproape totul despre divort.

buton de download

Act constitutiv pentru înfiintarea SRL cu asociat unic

Un avocat specializat in business ar putea să vă întomească un act constitutiv care să vă scutească de neplăceri în viitor. Astfel, de modul în care arată statutul firmei dvs va depinde functionarea acesteia. Va veti putea supraveghea administratorul. Practic, dacă-i veti explica avocatului dvs ce si cum vreti sa faceti, acesta vă va rezolva actele.
Penru asta este bun un avocat care s-a orientat pentru afaceri.

buton de download

Legături, legi, hotarari de guvern, ghiduri si documente pentru descărcat