Despre avocați și acțiuni caritabile; doza de discreție

cor avocati barou timis
Corul avocatilor din baroul Timis; sursa Facebook

Concertul de colinde al Corului de Avocați din Timiș, o acțiune caritabilă la Catedrala Ortodoxă Sârbă din Timișoara, a fost probabil reușit. Spun probabil pentru nu știu dacă evenimentul a beneficiat de promovarea pe care ar fi meritat-o. Aspectul general mi s-a părut a fi de prea multă discreție. Este o opinie personală

Actele de caritate sunt deosebite, într-adevăr, dacă sunt discrete și nu te bați cu pumnul în piept. Cum bine zicea avocat Lavinia Tec într-un articol despre magistrați. Însă, cred, ideea că pentru avocați publicitatea ar trebui să fie și ea cu măsură ar trebui reanalizată. Acțiunile caritabile merită mai mult sau mai bine făcut.

Regândirea modului în care ne raportăm la promovare este important, căci în cazul de față a fost vorba de un eveniment caritabil deosebit. Respectiv strângerea de donații pentru cauza copiilor de la Asociația Copii și Zâne. (Asociație care derulează activități speciale pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare.) Acțiunea, susținută de ce cei 30-40 de avocați din cor, a strâns donații de aproape 10.000 de lei, conform informației furnizate pe pagina de Facebook a corului. Mie mi se pare puțin. Aș opta pentru o promovare a corului și colindelor cântate de acesta.

Aș pune o parte consistentă din concertul Corului Avocaților pe Youtube. Și aș promova puțin muzica. De ce? Pentru ca să vadă cât mai mulți. Să le placă, cei care văd și asculă să spună pe drept: „Ia uite măi ce fac avocații ăștia! Îmi place, o să le donez și eu ceva la copii…” Acțiunile caritabile trebuie pregătite din timp și mai intens. Vedeți dvs, să pui un număr de cont pe un afiș, pe care nu știm câți îl pot vedea, nu știm câți au acces imediat la execuția unui transfer bancar… este cam greoi.

Timișoara nu este neapărat un oraș al elitelor, dar cred că mulți ar fi donat un 50 de lei. Dacă ar fi avut un link de plată cu cardul, de exemplu. Dacă ar fi fost o transmisie live pe Facebook a concertului…

Avocați și fundraising: bani pentru copii cu autism

Tudor Colțan este avocat din București, a mers 78 de km cu bicicleta și a strâns fonduri pentru cățelușii abandonați în valoare de 6.000 de lei. Rețineți, singur! Spre comparație cu un cor, compus fie și din cei mai străluciți avocați din Timișoara. (Mă rog, din Baroul Timiș.) Nu aici este ideea, ci de resursele consumate și de rezultatul obținut. Sunt convins că dacă se făcea un eveniment „mai sonor” referitor la colindele de la catedrală și rezultatele ar fi foat altele, acțiunea caritabilă în ansamblu ar fi avut un ezutat superior.

Revin la avocatul Tudor Colțan și vă invit să citiți articolul Leadership-ul binelui; un avocat. În acesta este decris cum el și alte 70 de persoane, majoritatea profesie juridică, au strîns bani pentru ATCA. Respectiv pentru o asociație care aplică terapii pentru copii bolnavi de autism.

Da, dar este vorba de promovarea unei acțiuni caritabile. Altfel, dacă se lasă în seama ideii că să vină cine dorește să ne sprijine, cine are idei generoase… este puțin cam egoist. Sunt mulți oameni care ar dori să se implice sau care chiar o fac. Nu sunt toți zgârciți. Nici elite. Doar că majoritatea nu știu când și unde să se implice.

Acest text ar trebui înțeles nu ca o critică ci ca un îndemn la meditație. Aceea de se reconsidera rolul publicității faptelor bune în viața de zi cu zi.

» Avocați de succes: Amal Clooney în dreptul internațional

cauta un avocat in Timisoara