Un avocat celebru sau bogat, ce ai vrea să fii?

viitor avocat celebru in biblioteca
viitor avocat celebru in biblioteca

Tinerii absolvenți de drept, viitorii avocați au fiecare propriile planuri și ambiții. Unul din obiectivele lor va fi, fără îndoială, celebritatea în profesie. Dacă ești avocat celebru înseamnă că ai clienți, deci ai bani și vei trăi și bine. Să fii însă doar un avocat cu bani, discret, asta este mai greu, astfel de oameni sunt mai mult în filme. Avocații care au bani şi sunt discreţi, pe care nu-i știe nimeni, de obicei fac afaceri necurate, lucrează pentru mafie, da, lor nu le priește celebritatea…

Dar, în general, un avocat cunoscut are şi bani! Una o aduce pe cealaltă.

Deci, în primul rând trebuie să fii celebru, să câștigi notorietate. Abia apoi, din avocat cunoscut vei culege și roadele, adică banii, căci pentru asta se luptă fiecare, vrea bani, iar cine spune că lucrează doar de amorul artei acela este un prefăcut. Indiferent de meseria pe care o ai, dacă ești cunoscut înseamnă succes. Așadar, un pas logic, mai întâi trebuie să devii un avocat cunoscut, adică de succes.

Calea cea mai simplă și cea mai eficientă de a deveni un avocat de succes este prezența online. Completat cu un marketing eficient în acest sens. Așa cum am descris în titlul Cum devii avocat de succes.

Metode de a deveni avocat cunoscut

  • Lucrul la cauze care apără drepturi și libertăți cetățenești, spețe care încearcă să elimine nedreptatea. Sunt cazuri care aduc celebritate iar apoi și bani, însă sunt mai greu de obținut. Ca să „le duci” ai nevoie de cunoaștere, de ceva experiență și foarte mult entuziasm…
  • Practica ne arată că aproape orice avocat, ca să devină cunoscut și să-și demonstreze profesionalismul, va fi tentat să preia cauze din avocatura pro bono. Îți trebuie însă un oarecare suport, nu poți lucra pe gratis la nesfârșit…
  • Noroc! Da, este o metodă la care apelează toți avocații dar prea puțini reușesc să câștige bani din asta. Cine se bazează pe noroc ca să-și câștige existența nu are ce căuta în branșa asta. Gamblerii trăiesc în cazinouri…

Avocați deveniți celebri implicându-se în civism și libertăți politice

O mică incursiune în lumea avocațior celebri și bogați. Sau doar celebri. Sau doar avocați, onești, care au pus pe plan superior și binele societății în care trăiesc. Un fel de inventar mondial cu cei mai faimoși avocați…

Wichai Thongtang – un avocat miliardar

Avocatul tailandez Wichai Thongtang este cunoscut pentru luările sale de poziție în domeniul civic. Astfel, el a apărat de mai multe ori toate persoanele care s-au implicat cu adevărat pentru drepturi civile. Ca în cazul unui alt tailandez, respectiv activistul avocat Anon Nampa. Acesta din urmă cerând reforme civile și politice, iar pentru acest lucru a fost arestat de mai multe ori. Wichai și-a manifestat de mai multe ori disponibilitatea pentru a apăra pe oricine luptă pentru drepturi și libertăți.

avocat Wichai Thongtang

sursa https://www.lawyer-monthly.com/

Wichai Thongtang (născut 1948) a devenit avocat avocat în 1970 și provine dintr-o familie săracă. S-a orientat spre dreptul comercial și a intrat în relație cu numeroase firme, pe unele dintre acestea reprezentându-le. Se estimează că acum are o avere de peste 2 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat avocat din Tailanda.

Banii pe care i-a câștigat din avocatură i-a investit în acțiuni și corporații. Acum deține un trust media și scoate bani inclusiv din drepturile de televizare… Face acte caritabile, sponsorizează și deține spitale, are însă și procese considerate controversate

A fost apărătorul unui fost prim ministru (Thaksin Shinawatra) acuzat de delapidare. Nu mai practică avocatura decât în sprijinul democrației și protejării drepturilor civile.

Indira Jaising împotriva divorțului prin „triple talaq”

Avocat Indira Jaising
Avocat Indira Jaising – By 46vijaypc – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115897091

Avocatul Indira Jaising este cu siguranță printre cele mai mari personalități din lume care luptă pentru drepturile femeii. În ceea ce privește „triple talaq”, avocata Indira este una dintre vocile cele mai puternice din India care au cerut interzicerea acestei practici.

Triple talaq este o practică prin care un bărbat poate divorța de soția sa prin simpla rostire a cuvintelor „talaq, talaq, talaq” (înseamnă „divorț, divorț, divorț” în limba arabă) în fața soției sale. Această practică este interzisă în majoritatea țărilor musulmane din lume, dar în India a fost permisă în baza legilor religioase specifice comunității musulmane.

Indira Jaising (n. 1940) este printre principalii avocați care au militat pentru interzicerea triple talaq în India. În 2016, ea a reprezentat o femeie musulmană din Uttar Pradesh care a fost divorțată prin intermediul acestei practici și a depus o petiție în instanța supremă a Indiei, cerând interzicerea triple talaq. În 2017, Curtea Supremă a Indiei a interzis acest mod de a divorța, declarând că este neconstituțional și a oferit protecție legală pentru femeile musulmane supuse acestei practici.

Ce este divorț prin triple talaq

Amal Clooney avocat pentru drepturile omului

Avocat Amal Clooney
Amal Clooney – avocat; sursa By Foreign and Commonwealth Office – UNICEF UK, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36932422

Deși despre avocatul Amal Clooney unii spun că a devenit de succes datorită căsătoriei cu actorul George Clooney, lucrurile nu stau deloc așa. Această femeie de origine libaneză stătea „pe picioarele ei” înainte de a se mărita. Câteva din cazurile la care a lucrat, mai jos…

  • Cazul „Arango Ormeno y otros” (Columbia) în care a reprezentat un jurnalist peruan, Martin Belaunde Lossio, într-un caz privind corupția din Peru.
  • Amal Clooney a fost avocatul care a reprezentat victimele unui atac armat de către grupul paramilitar cunoscut sub numele de Autodefensas Unidas de Colombia (AUC) din 2000.

  • Mohamed Nasheed (Maldive): Amal Clooney a reprezentat fostul președinte al Maldive, Mohamed Nasheed, în procesul său împotriva guvernului de la Malé, care l-a condamnat la 13 ani de închisoare sub acuzația de terorism.
  • Julian Assange (Suedia): Amal Clooney a fost membră a echipei de avocați care a reprezentat fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în cazul său de agresiune sexuală din Suedia.
  • Yazidi (Irak): Amal Clooney a reprezentat femei yazidi care au fost victime ale violenței sexuale și a sclaviei sexuale comise de Statul Islamic în Irak.
  • Jurnalistul Wa Lone și Kyaw Soe Oo (Myanmar): Amal Clooney a fost avocatul care a reprezentat doi jurnaliști Reuters, Wa Lone și Kyaw Soe Oo, în Myanmar, care au fost condamnați la închisoare pentru încălcarea legii privind secretele oficiale.

Avocați bogați din România și celebri din Timișoara

Sincer, care sunt cei mai bogați avocați din România… este cam greu de spus! Nu vreau să intru în detalii. Am observat însă că nu apare nimic în presă despre un astfel de subiect. Adică aproape nimic, căci site-uri cu cel mai bun și cel mai cel… sunt o mulțime. Bun, ultimele informații despre cel  mai bogat avocat din România sunt tot aceleași de acum câțiva ani. Respectiv tot povestea din CanCan despre Florentin Tuca cel mai bogat avocat din România. Cei care au documentat articolul spun că acesta câștigă 300 de mii de dolari pe lună. Sursa lor este declarația de avere a soției acestuia, care este judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acum, în ceea ce privește să fii un avocat cunoscut în Timișoara. Îmi sare în ochi un titlu dintr-un ziar local care spune că un avocat celebru din Timișoara a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. După cum se observă, celebritatea are mai multe sensuri, depinde cine vorbește, cine ascultă…

În ceea ce mă privește, mi se pare că avocatul Florin Kovacs este celebru, asta pentru că s-a luptat cu statul românesc. Și a câștigat! Este vorba de procesul prin care Florin Kovacs (dar și alții) se opuneau plății în mod obligatoriu a asigurărilor de sănătate. Cât de bogat este avocatul Florin Kovacs, autorul acestui articol nu are nicio idee.

Va urma

Ce este un avocat digital…

cauta un avocat in Timisoara

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*