Un avocat și povestea lui drăcească

un avocat cu povesti dracesti
Despre un avocat si povestile lui cu draci

Un avocat care dă în judecată câțiva preoți pentru că nu i-ar fi scos dracii din casă, asta da, este o știre! Ea nu este chiar nouă, s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, dar e savuroasă și nu o știu chiar foarte mulți. Deși, la vremea respectivă, în 2013-2014, a făcut ceva valuri. Și poate că treceam peste ea dacă, din întâmplare, nu aș fi zărit-o într-o arhivă a tabloidului britanic Daily Mail.

Deci, un avocat din Pitești, respectiv Mădălin Ciculescu, a descoperit că în apartamentul său umblau dracii. Se băgau în dulapuri, în frigider, prin televizor, făceau giumbușlucuri pe-acolo, gălăgie în toată casa. Ba, mai mult, s-au băgat și-n foehnul lui Mădălin pe când acesta își usca părul. Ai dracului!

Ca să rezolve problema, avocatul a acționat pe cale ierarhică, adică a apelat mai întâi la preoții din parohia sa. Aceștia, au venit și i-au exorcizat apartamentul. Dar, spre supărarea tuturor, ritualul nu a fost suficient, dracii tot prin casa lui Mădălin umblau. Care, pe atunci, era un avocat cu viitorul înainte, avea 34 de ani.

Așa cum face un inițiat în chestiuni juridice, un avocat sau un jurist, dacă pierde procesul primul pas este să facă apel. În care aduce probe noi, sperând că va întoarce decizia din prima instanță. La fel și cu Mădălin al nostru. Dacă dracii n-au plecat, a adus forțe proaspete. Adică pe starețul Gherasim de la Schitul Trivale, dar și preotul paroh de la Mânăstirea Tutana.

Au făcut ei ce-au făcut, dar dracii tot n-au plecat!

Nadia Murad, partenera cu avocat Amal Clooney

Avem un avocat bosumflat și un televizor evaporat

Bun, ajuns la faza asta, când dracii păreau a nu mai pleca ci parcă îi aduceau și pe alții cu ei, tânărul Mădălin Ciculescu (acum nu mai este avocat) s-a simțit probabil luat peste picior. Adică, mă gândesc, și-o fi zis că este-n mijlocul unei escrocherii. Și le-a făcut plângere penală celor patru. Dar nu numai pe cei patru, ci l-a trecut și pe IPS Calinic. Normal, el era șeful, probabil nu i-a instruit cum trebuie sau o fi capul unei rețele de infractori.

Care procuror, și el stăpânit de necurat probabil, a dat NUP. Adică escrocheria nu există. Ceea ce l-a înfuriat pe Mădălin și a făcut plângere împotriva rezoluției parchetului. Practic, i-a dat în judecată pe cei cinci. Curtea de Apel Pitești a respins pretențiile avocatului Ciculescu. Trebuie să mai spunem însă că IPS Calinic a încercat să strămute procesul, departe de presa din Argeș. De ce!? Probabil pentru ca să nu stârnească râsul în sală.

În încercarea de a stinge litigiul, IPS l-ar fi trimis pe protopopul de Pitești să pândească acasă la avocat. Noaptea. Vă dați seama ce s-ar mai fi râs în sală când asistența auzea povești cum protopopul aștepta la Mădălin să vină dracii. Să le dea cu apă sfințită, nu știu, să le spună ceva incantații. Iar Mădălin, să strige la ei: Sunt avocat, nu vă puneți cu mine!

avocati si inteligenta artificiala

Consecințele acestui proces diabolic

După câte am înțeles eu citind articolele pe această temă, starețul Gehrasim de la Trivale l-ar fi chestionat pe avocat. Ceva de genul „bine dom’le, dar pe unde preferă dracii să umble prin casa dumitale?” Prin dulap și prin tot ce-i electrocasnic. Dar parcă mai mult prin televizor, i-ar fi spus acesta. Bun, atunci au dus televizorul la mânăstire să-i facă ceva slujbe, exorcizări, știe el mai bine ce. Numai că, de atunci, nu s-a mai știut nimic de televizor iar dracii umblau la fel ca înainte prin casa avocatului.

Acum, dacă doriți să știți de la mine, o opinie personală, acest (fost) avocat nu a apelat la preoții care trebuie. Păi, la Mânăstirea Tutana este în perete o cărămidă pe care nu și-o explică nimeni. Ar avea pe ea desenat un extraterestru. Oricum, călugării nu au o explicație, ei zic doar că e lucru necurat.

Așadar, prin urmare, pe mine nici nu mă miră presupusa dispariție a televizorului și neputința împotriva dracilor! Deci, avocatul nostru nu a fost inspirat.

» Romanian lawyer sues his bishop and four priests claiming they failed to properly exorcise flatulent demons in his house (Un avocat român și-a dat în judecată arhiepiscopul și patru preoți pentru că nu i-au exorcizat locuința; articolul din Daily Miror)

PS: Am găsit de cuviință să reiau această poveste tocmai pentru că ea scoate în evidență un lucru. Acela că poți fi oricât de școlit în viață, dacă te iei după basme și te mai și lauzi, ajungi de poveste.

Ultima informație pe care o am despre Mădălin este aceea că a fost exclus din Baroul Argeș, deci nu mai practică avocatura. Că umblă clienții după el, căci le-a încasat onorariile dar nu a mai mers prin instanțe. Să recunoaștem, un mod dureros de a-ți sfârși cariera de avocat.

cauta un avocat in Timisoara