Descarcă model de cerere. Fă aproape ca un avocat

Folosirea unui model de cerere sau act download din Avocatim nu garantează reușita în instanță. Acestea sunt modele adaptabile pentru fiecare caz în parte, dar reușita la un proces depinde de mulți alți factori. (Pentru aceasta există avocații, ei sunt intermediarul între dvs și instanța de judecată.)

Adevărul este că profesia de avocat implică studiu, licență și chiar chemare. Ideea că pot fi suplinite (în totalitate) serviciile oferite de acesta este falsă. Totuși, sunt suficiente situații în care vă puteți descurca fără a avea contractat un avocat. Pagina de față încearcă să vă arate când și cum puteți suplini avocații sau măcar să vă facă să le înțelegeți rolul.

Vă oferim modele și cereri pe care le puteți descărca și pe care să le adaptați propriilor spețe. În cele din urmă, dacă nu veți putea face tot ce face un avocat, măcar veți înețelege ce face acesta. Cum să-l alegeți și de ce și cât să-l plătiți.

Avantaje și dezavantaje la modelele de cerere gata făcute

Utilizarea unui model de cerere pentru instanță gata făcut are avantaje în anumite contexte. Dar și dezavantaje. Să începem cu avantajele, pentru care cineva ar putea să folosească astfel de modele:

  • Economie de timp: Modelele de cerere predefinite sunt deja create și pot fi utilizate fără a fi nevoie să începeți de la zero. Acest lucru poate economisi mult timp și efort, în special în situații în care este necesară o cerere rapidă. Avocații le numesc schelete, căci se pot îmbrăca și refolosi.
  • Ușurință în utilizare: Pentru cei care nu au cunoștințe juridice, un model predefinite este mai ușor și mai accesibil de folosit.
  • Standarde și bune practici: Cele mai multe modele de cerere gata făcute respectă forma necesară în instanță.

Dezavantajele cererilor „prefabricate”

Dacă le luați gata făcute, așa cum sunt și trebuie să înlocuiți doar numele și elementele de identificare, veți avea o mare problemă. Veți suferi de lipsa de flexibilitate. În lumea instanțelor, fiecare speță este diferită. Fiecare caz este altfel, ca atare necesită cel mai adesea o abordare diferită. Întotdeauna un avocat va fi mai în măsură să identifice particularitatea speței. Nu pentru că este el un super-om, ci pur și simplu pentru că așa este format ca profesionist.

Reutilizarea unui model de cerere este adesea limitată. Însă, un jurist, un avocat, un mediator va ști întotdeauna cum să le reformuleze.

Avantajul unui model de cerere care se descarcă de pe site-ul avocatim

Poate că marele avantaj este tocmai corectarea lipsurilor descrise mai sus. Dacă le veți descărca, veți observa că există o anume bogăție de detalii. Care vă explică de ce trebuie introdus un element, unde și cum este reglementat acesta în legislație.

În general, site-ul „Avocatim – Avocat în Timișoara” este astfel conceput încât să vă ofere informația care vă este strict necesară. Să o folosiți și să o înțelegeți. Să vă puteți folosi de informație în instanță, fie că sunteți singuri, fie ca să înțelegeți ce face pentru dvs acel avocat pe care l-ați angajat.

Modelele de cereri și de acte au fost realizate în cea mai mare parte în baza:

» Codul Civil Actualizat

» Codul de Procedură Civilă

Vezi index complet cu materialele de download din acest site

cauta un avocat in Timisoara